Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кулеба розповів про амбіції України напередодні засідання Ради Асоціації з ЄС

Як інформує прес-служба Віце-прем'єр-міністра України, Дмитро Кулеба розповів про амбіції України напередодні засідання Ради Асоціації з ЄС.

Серед пріоритетних тем засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі наступного тижня буде обговорюватися участь України у новій ініціативі Європейської комісії – Європейській зеленій угоді, актуалізація Угоди про асоціацію України та ЄС, ʺпромисловий безвізʺ, спрощення митних процедур.

Про це Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба розповів, виступаючи у рамках заходу ʺПорядок денний європейської інтеграції: амбіції України на 2020 рікʺ.

ʺНині є новий Уряд України, є нова Європейська комісія. У нас є амбіції, і очевидно, вони є у ЄС. Ми маємо їх синхронізувати. Цей шлях ми маємо проходити разом. Євроінтеграція – це безальтернативний шлях нашої держави. Але жодна країна не змогла ані наблизитися, ані інтегруватися в ЄС без системної, масштабної підтримки з боку самого ЄСʺ, – заявив Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба відзначив, що тепер, коли в Україні працює новий Уряд, а в ЄС розпочала роботу нова Європейська комісія, Україна прагне вийти на новий рівень амбіцій у відносинах та інтеграції. За словами Віце-прем’єр-міністра, після засідання Ради асоціації стане зрозуміло, наскільки амбітними є плани ЄС.

Уряд України також прагне максимально спростити всі митні процедури між Україною та ЄС та сприяти інтенсивному руху товарів через митний кордон, доступу українських виробників на ринок ЄС. На думку Віце-прем’єр-міністра, така стратегія принесе українській економіці більшу вигоду у коротші терміни, ніж надання пріоритету інтеграції у митний союз з ЄС.

ʺНа цьому етапі ми хочемо максимально спростити всі митні процедури, інтегрувати Україну в максимальну кількість форматів, які сприятимуть проходженню товарів через митний кордонʺ, - зауважив Дмитро Кулеба.

Водночас, зауважив він, митний союз з ЄС є невід'ємною складовою членства в Євросоюзі, яке залишається стратегічною метою України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ