Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Кулеба: Україна розірве дипвідносини з білоруссю, якщо її війська перетнуть кордон

Україна розірве дипломатичні відносини з білоруссю, якщо її збройні сили перетнуть український кордон.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Forbes, повідомляє Укрінформ.

«білорусь є співучасницею злочину агресії, ніхто не ставить це питання під сумнів. Дипломатичні відносини з російською федерацією ми розірвали негайно після початку повномасштабного нападу. Так само їх буде розірвано з білоруссю, якщо збройні сили республіки білорусь перетнуть кордон України», - сказав глава української дипломатії.

Він також зазначив, що Київ розглядав білоруський маршрут для транзиту зерна до країн Балтії виключно як шлях останньої надії, якщо жоден інший спосіб не спрацює.

«Нікому не хотілося мати жодних справ із мінськом, який є співучасником агресії, з будь-яких торговельних питань. Але дуже добре попрацювали логісти і приватні інвестори (трейдери по суті) щодо розширення можливостей наземних шляхів через країни ЄС, пішов прогрес у переговорах щодо морського шляху, тому варіант аварійного білоруського шляху більше не на порядку денному», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, внаслідок неспровокованої російської агресії в Україні виявилося заблокованим понад 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, зокрема у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш вразливі країни світу, зокрема в Африці.

ЄС організував «коридори солідарності» на кордонах з Україною для вивезення зерна суходолом, автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ