Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Культові Pink Floyd об'єдналися для запису спільної пісні з Андрієм Хливнюком: її опублікують опівночі

Культова британська прог-рок група Pink Floyd випускає нову пісню для підтримки українського народу.

facebook.com/pinkfloyd

Про це вони повідомили у своєму інстаграмі.

Нею став гімн Українських Січових Стрільців "Ой у лузі червона калина". Цей трек, який у їхній версії отримав назву "Hey Hey Rise Up", музиканти записали минулого тижня. Пісня містить вокал українського музиканта, фронтмена гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка, взятий з його допису в інстаграмі, де він співає на Софійській площі в Києві. Завдяки запису цього синглу "флойди" планують зібрати гроші на підтримку України.

"Ми, як і багато хто з українців, відчуваємо лють і розчарування через цей підлий акт вторгнення у незалежну, мирну демократичну країну. Багато людей були вбиті однією з найбільших держав світу", - зазначив гітарист і вокаліст Pink Floyd Девід Гілмор.

У записі взяли участь сам Гілмор, оригінальний ударник Нік Мейсон, який грав у групі з самого початку, басист Ґай Претт (який у Pink Floyd з 1987 року) і клавішник Нітін Соуні.

Також вийде і відео на пісню. Його зняв відомий режисер Мет Уайткросс в день запису треку. Там показують, як Андрій співає на екрані під час гри гурту.

Девід Гілмор, який, до слова має українську невістку та онуків, каже:

"Я сподіваюся, що пісня отримає широку підтримку та розголос. Ми хочемо зібрати кошти і підняти моральний дух. Ми прагнемо продемонструвати нашу підтримку Україні і показати, що більшість світу вважає абсолютно неправильним вторгнення супердержави в незалежну демократичну країну, якою стала Україна".

На обкладинці синглу, яку намалював кубинський художник Йосан Леон, зображено соняшник. Він символізує жінку, яка давала насіння рослини російським солдатам і казала їм носити їх у кишенях, щоб, коли вони помруть, виросли соняшники.

Прослухати пісню можна буде за посиланням:

https://pinkfloyd.lnk.to/HeyHeyRiseUp

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ