Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КУН хоче об’єднання опозиційних фракцій у Верховній Раді

„У суботу, 3 лютого, відбулось засідання президії головного проводу Конгресу українських націоналістів, де головним питанням було створення єдиної опозиції на рівні парламенту”, – повідомив „Гал-info” заступник голови ЛОО КУН Микола Пшевлоцький.
 За його словами, зараз іде процес визначення формату співпраці фракцій політичних партій у Верховній Раді. „Якщо вже визначиться домовленість на рівні Верховної Ради, тоді можна говорити про співпрацю політичних партій на обласному і місцевому рівнях. Мова про підписання угоди щодо спільного бачення розвитку питань зовнішньої і внутрішньої політики держави, співпраці Президента України Віктора Ющенка і прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Умовна робоча назва такого об’єднання опозиційних сил, які не входять у парламентську більшість у Верховній Раді „Єдина опозиція”, тут ідеться про „Нашу Україну” і Блок Юлії Тимошенко. Проте хочу зазначити, що це умовна пропозиція, яку підтримує Конгрес українських націоналістів, проте імперативно ми не впливаємо на об’єднання партій у єдину опозицію”, – сказав Микола Пшевлоцький.
Він також висловив переконання, що останнім часом у державі Президент Віктор Ющенко не може впливати на закони навіть своїм законним правом вето. „За допомогою вето Президент не завжди може впливати на ситуацію, оскільки вето долаються, тому необхідна більша кількість голосів опозиції у голосуванні стратегічних речей”, – зазначив Микола Пшевлоцький.
Він також зазначив, що питання обласного рівня на проводі не обговорювались.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ