Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КУН збиратиме у Львові підписи за повернення в паспорт графи „національність”

Конгрес українських націоналістів виступає за введення графи „національність” у паспорті. З цього питання кілька днів тому була прийнята заява головного проводу КУН. Про це вчора на прес-конференції повідомив заступник голови партії Микола Пшевлоцький. Також, як відзначив Пшевлоцький, КУН почав збір підписів громадян України за відновлення графи „національність”.
 Водночас на прес-конференції голова Тернопільської обласної організації КУН Володимир Чибрас зазначив, що КУН звертається до Президента України і Верховної ради України щоб ті звернулися у Конституційний суд України, аби той розтлумачив, на підставі яких законодавчих актів в Україні видаються паспорти двома мовами, тобто, на одній сторінці записи українською мовою, на іншій -- російською.
„Згідно Конституції 1996 року держаною мовою в Україні є одна мова , а бланк паспорта затверджений на базі попередньої Конституції”, -- каже він. На думку кунівців, із прийняттям Конституції 1996 року повинен був би розробитися одномовний бланк паспорта.
Також, як повідомив Володимир Чибрас, вже зібрано близько 10 тисяч підписів громадян України. Він повідомив, що підписи збиратимуть і у Львові, і закликав львів’ян долучитися до цього.
КУН виступає також за те, щоб графа „національність” записувалася у свідоцтві про народження, і свідоцтві про одруження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ