Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Купив у "Facebook": за "липове" посвідчення водія львів'янина засудили до 17 тис. грн штрафу

Личаківський районний суд Львова виніс вирок у справі щодо місцевого жителя, уродженця с. Топорів Буського району Львівської області, який обвинувачувався у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.5 ст.27 ч.1 ст.358 та ч.4 ст.358 КК України. Йдеться про пособництво у підробленні посвідчення водія та використання завідомо підробленого посвідчення водія.

Як повідомляється у вироку, що датований 05.07.2021 року, обвинувачений у квітні цього року, «діючи як пособник, умисно, з корисливих мотивів, чітко усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх караність, з метою виготовлення та в подальшому отримання підробленого посвідчення водія, через мережу «Facebook» замовив у невстановленої досудовим розслідуванням особи послуги щодо виготовлення посвідчення водія, надавши при цьому свої анкетні дані та фотографію».

У подальшому (через три дні з моменту замовлення) обвинувачений підроблений документ отримав через службу доставки «Нова пошта», після цього за виготовлення вказаного посвідчення відправив невстановленій досудовим розслідуванням особі кошти у розмірі 5 тис. грн.

Водночас 05.06.2021 року, близько 13 год. 53 хв., обвинувачений, знаходячись по вул. Богданівська,192 в м. Львові, керуючи транспортним засобом марки «BMW», пред`явив завідомо підроблений документ на вимогу працівникам поліції Управління патрульної поліції у Львівській області, достовірно знаючи, що таке посвідчення підроблене.

З вироку суду також вбачається, що обвинувачений визнав свою винуватість у вчиненні вищеназваних кримінальних проступків та погодився із встановленими досудовим розслідуванням обставинами.

За результатами судового розгляду суд призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.

Окрім того, з обвинуваченого на користь держави було стягнуто процесуальні витрати, пов`язані із залученням експерта у розмірі 1372 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ