Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Курпіль: БЮТ вже вичерпав усі можливості полагодження принципових питань коаліційної угоди з НУ–НС

Представник фракції БЮТу у Верховній Раді України Степан Курпіль вважає, що їхня фракція вже полагодила усі можливі суперечності, які були зазначені в коаліційній угоді з НУ–НСом. Про це Курпіль повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції.
„Ми погодились на прийняття усіх принципових питань, зокрема щодо переходу армії на контрактну основу та повернення заощаджень, – сказав Курпіль. – Ми готові на подальший компроміс”.
За словами Курпіля, основна мета їхньої партії – це створення демократичної коаліції. „Для нас залишається непорозумінням, чому 8 чоловік з НУ–НСу досі не поставили свої підписи. Ми не можемо їхні зрозуміти їхні аргументи”, – заявив Курпіль.
При цьому Курпіль згадує про чисельні заяви з цього приводу і про те, що в четвер, під час засідання політради блоку, Президент особисто звертався до непідписантів з проханням підписати угоду з БЮТом. „Президент сам особисто заявляв, що ядром нестабільності в українській політиці є український парламент, – сказав Курпіль. – Ми вимагаємо ясної й зрозумілої відповіді щодо формування коаліції, а відтак уряду”.
Степан Курпіль вимагає пояснити поведінку депутатів-непідписантів Кріля й Петьовки, яких безпосередньо пов’язують з Секретаріатом Президента і Віктором Балогою. Депутат прогнозує, що за умов непідписання демкоаліції парламент може проіснувати протягом року. Щоправда, такий варіант буде на руку ситуативній коаліції КПУ, ПР і Блоку Литвина. „Це може стати фактичною смертю блоку НУ–НУ”, – висловлює припущення Курпіль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ