Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Курпіль розслідуватиме напад на співробітників каналу СТБ. Але як депутат Верховної Ради

Сьогодні, 14 вересня, Верховна Рада прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування інциденту між депутатами Партії регіонів і знімальною групою телеканалу СТБ. За прийняття постанови щодо створення комісії ВР проголосували 305 депутатів при необхідних 150, зокрема, 118 членів Партії регіонів. Головою цієї тимчасової слідчої комісії був обраний народний депутат Степан Курпіль.
Нардеп Курпіль, розповідаючи про майбутню свою діяльність на посаді голови тимчасової депутатської слідчої комісії, зазначив кореспонденту «Гал-info», що намагатиметься зробити все можливе, що залежить від нього, аби цей інцидент був вичерпаним та винних було покарано.
«Найближчим часом комісія запрацює у повному своєму складі. Як і планувалося, до неї увійдуть по 2 депутати від кожної паламенської фракції. Ми заслухаємо обидві сторони, свідків та слідчого Генпрокуратури, який займається розслідуванням нападу на співробітників каналу СТБ – журналіста Маргариту Ситник та оператора Володимира Новосада», - наголосив Курпіль.
Також Степан Курпіль розповів, що наразі у нього немає жодних суттєвих напрацювань, які би стосувались інциденту між депутатом Олегом Калашниковим із знімальною групою телеканалу СТБ. Проте він висловив впевненість у тому, що тимчасовою слідчою комісією буде надано належну політико-правову та морально-етичну оцінку діям як депутата Калашникова, так і знімальної групи телеканалу СТБ.
„Якщо ми дозволимо зараз ставитись до журналістів так, як це дозволив собі депутат Калашников, то ті позиції свободи слова, які зараз є, ми можемо втратити. А цього допустити не можна”, – заявив нардеп Степан Курпіль.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ