Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Курс євро впав до 16-місячного мінімуму

Курс єдиної європейської валюти до долара впав до мінімуму за останні 16 місяців - 1.26 долара за євро - на побоюваннях ринку щодо розширення боргової кризи в регіоні, повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило про зниження кредитних рейтингів одразу 9 з 17 країн єврозони.

Раніше шість країн єврозони мали найвищі, за шкалою Standard & Poor's, рейтинги. Тепер двом з них - Франції та Австрії - вони знижені на один ступінь, а ще трьом країнам - Фінляндії, Нідерландів і Люксембургу - погіршено прогноз по рейтингах, що означає можливість їх зниження в майбутньому. Лише рейтинг Німеччини збережений агентством на найвищому рівні і з стабільним прогнозом.

Поточні рейтинги ще трьох країн - Словаччини, Словенії та Мальти - також були знижені на один ступінь.

Чотирьом ж країнам єврозони - Італії, Іспанії, Португалії та Кіпру - Standard & Poor's знизило рейтинги відразу на два щаблі. Італії тепер присвоєно той же рейтинг за борговими зобов'язаннями в іноземній валюті, що і Казахстану, він на один ступінь вищий, ніж у Росії. Рейтинг Португалії знижений агентством до категорії "неінвестиційних".

Експрес online

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ