Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Курсанти ЛДУ БЖД та пожежні з країн ЄС та США вчилися реагувати на НС транскордонного характеру

фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
фото: ЛДУ БЖД
1/7
Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та пожежні з країн ЄС та США вчилися реагувати на надзвичайні ситуації транскордонного характеру. Навчання відбувались 6-9 червня. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівського університету безпеки життєдіяльності ДСНС.

Делегація Львівського державного університету безпеки життєдіяльності взяла участь в ХIII міжнародних навчаннях «Fenix 2016».

У навчаннях брали участь представники з Білорусії, Естонії, Франції, Німеччини, Литви, Румунії, США.

Навчання відбувалися у рамках співпраці між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та Варшавською головною школою державної пожежної служби. До складу  української делегації увійшли старший викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Дмитро Чалий, курсанти Дмитро Лукашевич, Любомир Шипот, Владислав Чоп, Костянтин Драч.

«Подібні навчання – це можливість ознайомитись з різною тактикою дій рятувальних служб та спільно з іноземними колегами відпрацювати навички ліквідації надзвичайних ситуацій, які мають транскордонний характер. Вони передбачають адаптацію українських фахівців до спільної роботи з міжнародними системами безпеки, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій. Особливо корисними такі навчання є для молодих фахівці, які мають малий досвід», – розповів речник Львівського університету безпеки життєдіяльності ДСНС України Антон Крук.

Основна тематика навчань – організація роботи керівника рятувальних робіт та взаємодія з іноземними рятувальними підрозділами. Кожна іноземна група співпрацювала з польською групою та практично відпрацьовувала різні тематичні блоки (робота штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж в промислових будівлях, дії рятувальних підрозділів під час ДТП, організація аварійно-рятувальних робіт при хімічних аваріях).

Навчання проводилися протягом трьох днів на спеціальному полігоні в м. Пйонки. Всі учасники були розподілені на групи, кожна з яких відпрацьовувала всі чотири тематичні блоки. Свою майстерність та вміння спочатку демонструвала  польська група, а згодом гості. Третім етапом блоку було відпрацювання взаємодії двох міжнародних груп та керівництво ними при ліквідації тієї чи іншої надзвичайної ситуації.

Дії представників нашого університету отримали схвальні відгуки іноземних колег.

9 червня учасники навчань відвідали міжнародну виставку пожежно-технічного обладнання «EDURA-2013» в м. Кельс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ