Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Куйбіда знав, що Тарасюка звільнять

Учора відбулось засідання центрального проводу Народного Руху України, який звернувся до Президента Віктора Ющенка із вимогою не визнавати відставку міністра закордонних справ Бориса Тарасюка та скерувати відповідний запит до Конституційного Суду України, щоб той дав роз’яснення дій Верховної Ради України та прем’єр-міністра України. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат Василь Куйбіда.
«Відставку Бориса Тарасюка ми вважаємо нелегітимною. Таких рішень Верховна Рада може наштампувати сотні, але користі з них ніякої, оскільки вони не відповідають букві Закону. Усі державні органи України повинні діяти в межах закону і Верховна Рада в тому числі. Президент, як гарант Конституції України повинен відреагувати на такі неправомірні дії парламенту і зробити рішучі кроки», - переконаний Василь Куйбіда.
«За місяць до відставки Бориса Тарасюка, яку я вважаю нелегітимною, я подав запит до Конституційного Суду з вимогою роз’яснити процедуру звільнення міністра закордонних справ та міністра оборони України. Мені ще тоді було зрозуміло, що антикризова коаліція намагатиметься узурпувати владу в державі. Але жодної відповіді я не отримав», – додав народний депутат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ