Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Квартирні аферисти здають в оренду у Львові квартири-фантоми

У Львові обдурювали людей, вимагаючи гроші за оренду квартир, яких і не думали здавати. Як розповіли сьогодні, 31 липня, під час пре-конференції потерпілі, до афери причетна фірма, яка називала себе чи то «Комфорт», чи то «Львів’янка».

Схема обманювання клієнтів фірмою «Комфорт» – інша назва «Львів`янка» – дуже  проста. До газети «Ваш магазин» подають оголошення із привабливими пропозиціями та контактними телефонами. Коли ти звертаєшся за цим телефоном, виявляється, що це фірма-посередник. Для того, аби оглянути помешкання, спочатку доводиться підписати договір та сплатити суму у розмірі 250 гривень. Цим усе й закінчується. Розповів потерпілий у квартирній афері Олександр Квіцінський.

 

«У квітні цього року я стикнувся з неприємною ситуацією. Я став жертвою квартирних авантюр. Коли прийшов у фірму «Комфорт», ніяких сумнівів у чесності та порядності не виникало. Мило посміхаються менеджери, пропонують  скласти договір, мовляв так вимагає законодавство. Коли усі ці формальні процедури закінчуються, ти платиш 250 гривень за нібито послуги фірми, які зазначені в договорі. Після цього тобі дають номер телефону власника, який здає в оренду квартиру. Так би мовити власник в кращому випадку відповість на твій дзвінок один раз і культурно вкаже де твоє місце. Більше номер не відповідає. Коли ти звертаєшся знову до фірми вони розводять руками, мовляв нічого тут не розуміють. Відразу ж пропонують іншу оренду квартири в іншому районі та за дорожчою ціною. Згодом у приміщення фірми більше не пускають», - розповів Олександр Квіцінський.

 

«Люди стикаються із такими проблемами через необізнаність законодавства. Такі аферні фірми розробляють для своїх клієнтів-жертв психологічні схеми. Договори, які укладає «Комфорт» із клієнтами, написані не грамотно, я би сказала, про людське око. До того ж, вони складені таким чином, що не тягнуть за собою жодної кримінальної відповідальності. Проте, жертва таких афер може звернутися із позовною заявою до суду  і вимагати моральної шкоди. В цій ситуації  усе залежить від судді. На сьогодні таких звернень до суду ще не було», - повідомила юрист Алла Рабінович.

 

Експерти прогнозують, що бум квартирних афер припаде нас 2012 рік, коли Україна прийматиме «ЄВРО-2012». З цією проблемою зіштовхнуться насамперед туристи, які орендуватимуть помешкання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ