Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Квітникарів з Галицького ринку захистили від «поборів»

Стихійний квітковий ринок біля Галицького ринку тимчасово перенесуть на подвір’я будинку на площі Галицькій, 10. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 29 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради.

За словами голови Галицької районної адміністрації міста Львова Ірини Маруняк, квітникарів перевели на це місце тимчасово, до 1 липня. До цього часу повинні підшукати нову ділянку під квітковий ринок. Це має бути ділянка в центральній частині міста, де буває багато людей, не обтяжена і не зайнята. В мерії чекатимуть на пропозиції від самих квітникарів.

Голова адміністрації також додала, що ЛКП «Ратуша-сервіс» подбає про те, щоб розмістити на місці міні-ринку трогові ряди. Окремим рішенням виконкому буде затверджена плата за користування місцями. Планується, що там торгуватимуть 100 квітникарів, які входять до громадської організації «Соняшник».

«Це люди, які самі вирощують квіти і повинні їх десь продавати. Йдеться про сезонний продаж, з весни до осені», – каже Ірина Маруняк.

Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка зауважив, що тепер «люди торгуватимуть квітами, щоб ніхто, крім комунальних служб, туди не пхався і не брав грошей з цих людей, як це було досі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ