Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Квиток до Львівської опери можна буде замовити у будь-якому куточку світу

Львівський національний академічний театр опери та балету святкує 110-річчя. З цієї нагоди директор театру і художній керівник Тадей Едер відзвітував про здобутки і проблеми театру.

 

«Найбільше горджуся, що наш театр прийнятий в Міжнародну асоціацію Opera Europa, в яку входять 111 театрів із 34 країн», - розповів Тадей Едер. 

 

Львівський оперний театр має налагоджені зв’язки з іншими театрами. Зокрема, у рамках святкування 110-річчя є домовленості про приїзд митців із оперних театрів Варшави, Відня, Берліну, Будапешту, Санкт-Петербургу, Вроцлава. Тривають переговори із «Ла Скала» і «Гранд Опера». «Звичайно, ми не чекаємо, що до нас приїдуть трупами, бо це занадто дорого - заявив Тадей Едер. – Але сподіваюся, що приїдуть солісти та диригенти»

 

Нещодавно у Львові пройшли вистави «Мадам Батерфляй», які диригував Коїчіро Канно, а головну партію виконала солістка Акіко Хаякава.

 

Проблемними є питання фінансування. «Нам потрібно замінити інструментарії, оскільки від них залежить звучання, - розповів Тадей Едер. – Будемо сподіватися, що влада повернеться до нас обличчям. Я дуже вдячний Юлії Тимошенко, котра виділила кошти на ремонт, і нам нарешті вдалося зробити ремонт глядацької зали: поміняти підлогу і утеплити приміщення. Маємо проблему із балетною залою для репетицій, а також необхідно придбати нову теле- радіоапаратуру. »

 

«Дуже скоро у нас буде електронна система замовлення квитків на весь світ», - заявив директор театру. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ