Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Квиток за мільйон, запас рому на 100 років, ПриватБанк. А що Вам приніс Миколай?

Переважно на Миколая ми отримуємо те, що зображено на головній фотографії цієї статті: мандаринки, шкарпетки, інколи гель для душу, ну, а може, це тільки я такий. Не кажу, що ці речі непотрібні чи неприємні, в жодному разі... Але у вищих ешелонах влади чи навіть на міждержавному рівні подарунки трішки інші, зовсім трішки. Сьогодні про три із них, які вразили цілий світ.

Міністр фінансів Чехії Міхал Зуровец заявив, що кубинська влада звернулася до них з проханням провести розрахунок за борг сумою 276 млн. доларів безкоштовними поставками рому.

 Погодьтесь, це ж геніально. Як думає Куба: «Ага, у нас немає золота, діамантів, нафти і грошей, зате у нас є ром і сигари… Давайте розрахуємось ними.  А в середньовіччі як робили? Кіньми, вином, жінками легкої поведінки розраховувались за борги, і ніхто нічого не мав проти. Якщо Чехія погодиться на таку пропозицію, а ліпше б їм погодитись, бо в іншому разі вони не отримають нічого, то чехи питимуть безкоштовний кубинський ром упродовж 100 років. Влада Чехії заявила, що могла б схвалити таку угоду лише в тому випадку, якщо хоча б частина боргу буде оплачена готівкою. Слухайте, а це непогана ідея і для України. Наш зовнішній борг десь близько 150 мільярдів доларів, всього-на-всього. У нас немає грошей, але є сіль, мед, бульба, пшениця, кукурудза, олія і секонд-хенди. Цікаво, скільки років ми б розраховувались?!

Пам’ятаєте, як Порошенко віддячив нам за те, що він став президентом? Ми ще тоді рахували скільки "броніків" для хлопців на сході можна було б  купити за його подяку, обвішаній по бігбордах цілої країни.

 Петре Олексійовичу, дякую в кишеню не покладеш і на хліб не на мастиш! Беріть приклад з Дональда Трампа. Новоспечений президент США захотів віддячити мисливцям, рибалкам та власникам вогнепальної зброї за їхню підтримку на виборах. Наступного дня після інавгурації для них буде влаштовано окремий прийом у Вашингтоні, на який будуть продавати вхідні квитки. І буде кілька різних пакетів з різними ступенями доступу до тіла президента та різними можливостями. Зокрема пакет "Лисий орел"

Коштує 1 мільйон доларів. Якщо хтось мені поклав би такий квиточок під подушку,  то я зможу особисто потиснути руку Трампові, випити з ним пляшку кубинського рому, загасити сигару об його леопардовий килим і полапати його леопардову дружину, словом All-inclusive (крім дружини, це був жарт).

Є ще пакет «Грізлі». Але він для бідняків: якихось 500 тисяч доларів.

Маючи квиток «Грізлі»,  я б теж зміг поручкатися з президентом США, але вже не лапаю його дружину і не п’ю з ним віскі. Сигари теж не передбачені. Замість цього лише селфі з Трампом та полювання на дичину з його синами. Є й інші пакети, про які ще не оголосили, але мій спеціальний кореспондент все ж таки зміг дізнатися про них.

Пакет «Сива куниця». Коштує 200 тисяч доларів.

Дає можливість полапати зачіску Трампа, з приводу якої і досі точаться суперечки. Багато людей припускає, що це не волосся, а якась маленька тваринка у нього на голові. І саме Ви, придбавши цей пакет, зможете переконатись у тому, чи справді його зачіска жива.

І останній пакет – «Микола Ігорович». 100 доларів і пачка пельменів. Приходите і тупо пиячите з охоронцем. До слова: квитки купувати не потрібно, просто візьміть усе необхідне із собою.

А вам слабо, Петре Олексійовичу, такий прийом забабахати для всіх любителів солоденького, які за вас голосували? Думаю після того, що вам цього року приніс Миколай, вже не слабо.

Ще раз і ще раз переконуюсь, що старий дідо, який вночі носить подарунки все ж таки існує. Я бачив листа Петра Олексійовича до Миколая  і виглядає він так: «Лист до Миколая: мандаринки, шкарпеточки, ПриватБанк». 

Кабінет міністрів вирішив перевести ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову власність держави. Тобто «ПриватБанк тепер мав би називатися «ДержавБанк».

Як повідомляє прес-служба уряду, Кабмін на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни.

"Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність", - йдеться в заяві.

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Як би там не було, що б вам не приніс Миколай, не хвилюйтесь, завтра точно буде краще, а якщо і зараз добре, то буде ще ліпше! Веселих Свят! 

Володимир Мельник, ведучий радіо Львівська Хвиля
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ