Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Київ дозволив будувати на вул. Наливайка багатоповерховий паркінг

На вул. Наливайка в районі скверу навпроти Театру юного глядача будуватимуть новий багатоповерховий гараж. Про це «Гал-info» повідомив начальник управління архітектури та містобудування ЛМР Юрій Криворучко. За його словами, проект пройшов погодження в Києві щодо дозволу на будівництво і зараз забудовники розробляють проектну документацію. Водночас не називаються деталі забудови: на скільки машиномісць буде розраховано паркінг та скільки коштуватиме його будівництво, але якщо у забудовника не виникне проблем, то він буде побудований вже через 2 роки.
 Крім будівництва надземного паркінгу, за словами Криворучка, є пропозиція будівництва підземного паркінгу на площі Петрушевича (на території, яку займає автостоянка).
«На площі Петрушевича можна розмістити підземний паркінг на 250-300 машиномісць, є навіть проект будівництва, але для того, щоб будувати підземні та надземні паркінги треба дуже багато грошей. Паркінг на пл. Петрушевича на 250-300 машиномісць коштуватиме забудовнику 10- 15 млн грн. Це з розрахунку вартості одного паркомісця в 10 тис. дол., відповідно до вартості землі. Не досить багато є людей, які готові зараз вкласти такі гроші», – сказав Юрій Криворучко.
Нагадаємо, що, крім будівництва паркінгів на вул. Наливайка та площі Петрушевича, є проектні пропозиції спорудження багатоповерхового гаражу на 218 машиномісць на вул. Волоській (вартість інвестпропозиції становить 966 тис. дол. США) та проектна пропозиція будівництва багатоповерхового гаражу на вулиці Вороного (96 машиномісць).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ