Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київ направив ноту Москві через погіршення стану здоров'я Сенцова

Міністерство закордонних справ України направило ноту російському МЗС у зв'язку з погіршенням стану здоров'я незаконно ув'язненого українця Олега Сенцова. Про це "5 каналу" повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Нам відомо натепер, що стан його здоров’я погіршився. Ми терміново направили ноту до РФ, щоб отримати доступ і, якщо необхідно, надати доступ українським лікарям", - поінформувала вона.

За її словами, Київ вимагає від Росії негайно пустити українського консула до політв'язня Сенцова. 

Беца зазначила, що в якому саме стані нині Сенцов – невідомо, адже до нього нікого не пускають. Про те, що йому зле, українець повідомив особисто у листі до сестри.

Нагадаємо, раніше сестра незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Капланвона повідомляла, що отримала від брата лист, в якому він пише, що в ув’язненні повільно, але безповоротно втрачає здоров'я, зокрема, що у нього кришаться зуби і випадає волосся. 

Сенцова у серпні 2015 року російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму. Його звинувачують у створенні терористичної організації на території анексованого Криму. В середині жовтня Сенцова доставили в колонію на російському Ямалі.

Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Сенцова політв'язнем.

Світова спільнота, в тому числі видатні діячі кінематографу, постійно закликають Кремль до звільнення українського кінорежисера Сенцова.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ