Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Київ пропонує Москві план конфедералізації РФ

Міністерство закордонних справ України пропонує РФ план конфедералізації російської держави з введенням декількох державних мов для забезпечення представництва національних меншин у діяльності органів державної влади.

Коментуючи на брифінгу у понеділок, 31 березня, в Києві пропозицію від російської сторони про федералізацію України і забезпечення прав її громадян, директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс вказав на неприпустимість диктування Україні, яку форму державного устрою, які форми політичного і економічного або соціально-культурного життя їй впровадити.

"Російській владі слід було б зосередитися на наповненні власного федерального устрою реальним змістом, поверненні до демократичних виборів на регіональному та місцевому рівнях, забезпеченні захисту прав національних меншин, які страждають через відсутність можливості повноправної участі в діяльності органів державної влади та прийнятті рішень щодо розвитку територій", - підкреслив він.

"У разі відсутності прогресу в цьому напрямку Україна могла б надати Російській Федерації свої пропозиції щодо вдосконалення і оптимізації її державного устрою та політичної системи, наприклад, у вигляді плану конфедералізації російської держави, впровадження 50-ти державних мов, а також національних квот в основних органах державної влади, які б чітко відображали інтереси всіх національних мовних груп російського суспільства", - заявив Перебийніс.

У МЗС України переконані, що такий крок дозволив би РФ наблизитися до цивілізованих зразків демократії, прав людини і поваги до нацменшин.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ