Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київ прийматиме львівське сміття до 1 серпня

Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня. Про це заявив директор КП "Київкомунсервіс" Євген Русін, повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Київ та Львів мають чітку домовленість – сміття столиця приймає до 1 серпня. До цього часу керівництво Львова має врегулювати це питання", - наголосив він.

Русін зазначив, що частину відходів, яку перевозять до Києва зі Львова, сортуватимуть, а інше – спалюватимуть на заводі "Енергія".

"Ми приймаємо рівно в тому об’ємі, для якого маємо технічну можливість. Не розглядаємо варіант, щоб львівське сміття направлялось на полігон", - сказав директор "Київкомунсервісу".

Він нагадав, що Київ зголосився допомогти Львову, щоб західноукраїнське місто не перетворилось на звалище.

"У Львові щоденно утворюється 650 тонн відходів, які через трагедію можуть перетворити місто на звалище. Ми одна країна, одна нація, і техногенна катастрофа, в якій опинився Львів, – спільна", – сказав Русін.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Перший вантаж з 10 автомобілів прибув 20 червня. Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці. 

Українська правда. Київ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ