Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Київенерго" шантажує відключенням світла

"Київенерго": або дорожче світло, або віяльні відключення. Інформація сайту Укрінформ.

ПАТ "Київенерго" пояснює можливі віяльні відключення автоматичним вимиканням енергосистеми й аби не допустити цього, пропонує підвищити тарифи для населення.

Про це заявив в ефірі телеканалу "24" голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков.

"Якщо ми не піднімемо тарифи для населення, то ми не збалансуємо енергетичний комплекс і справді прийдемо до віяльних відключень. Це відбуватиметься автоматично, сама система буде вимикатися, щоб не розвалити енергосистему. Треба зробити тарифи прозорими й економічно обгрунтованими", - зазначив Плачков.

Він також додав, що в умовах гострого дефіциту газу, мазуту, вугілля треба максимально економно використовувати енергоресурси.

"Ми споживаємо у 3,9 разів більше енергоресурсів, ніж середній європейський показник. Зараз у нас запаси вугілля становлять 1,4 млн тонн, а нам на опалювальний сезон потрібно ще близько 12 млн. Підписані контракти на закупівлю вугілля на наших шахтах дадуть можливість стабілізувати ситуацію. Але це не означає, що країна не має вживати певних заходів для економії енергоресурсів", - наголосив голова наглядової ради "Київенерго".

Сутність таких заходів, на думку Плачкова, має полягати в обмеженні споживання перш за все промисловими підприємствами, про перерозподіл споживання з вечірніх годин на нічні. Для цього потрібно з 7-ї вечора до 10-ї в містах і селах максимально перерозподілити споживання електроенергії, підкреслив він.

Раніше Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про намір притягувати до кримінальної відповідальності винних у віяльних відключеннях енергосистеми. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ