Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Київська митниця затримала контрабандний Rolls-Royse

Київською регіональною митницею порушено кримінальну справу по факту контрабанди в Україну автомобіля марки Rolls-Royse загальною вартістю 1,5 млн. грн. Про це повідомила прес-служби Держмитслужби

 

Отримувач автомобіля вирішив занизити його вартість аби зменшити суму митних платежів. Тому і вирішив подати до митного оформлення документи, які містили неправдиві дані. В документах зазначалося, що вартість автомобіля 51 тис. доларів США. Проте митники Київської регіональної митниці засумнівались в такій низькій ціні для такої гарної автівки.

 

Автомобіль та документи на нього були вилучені і направлені на експертне дослідження до Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи. Дослідженням визначено, що документи виявились підробленими і суттєво відрізняються за зовнішніми ознаками. Більш того документи містили неправдиву інформацію і про власника авто. Також була встановлена справжня ціна автомобіля - майже 183 тис. доларів США ( згідно курсу НБУ це майже 1,5 млн. гривень ). Тож ціну намагались зменшити чи не вчетверо разів.

 

Отож, враховуючи, що в матеріалах перевірки є достатні дані, які вказують на ознаки складу злочину передбаченого ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України, порушено кримінальну справу по факту контрабанди.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ