Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Київський військовий музей відкрив фотовиставку у гарнізонному храмі Львова

22 січня у Львові, в рамках відзначення Дня Соборності України, в Храмі святих Апостолів Петра і Павла відбулося відкриття фотовиставки створеної працівниками Національного військово-історичного музею України. Повідомив Західний регіональний медіа-центр МО України.

Добірка має назву «На варті незалежності держави» і містить близько сотні унікальних світлин і документів, які відображають історію створення та діяльності Збройних Сил України. Шлях, який пройдено Україною у формуванні національного війська та перспективи їхнього розвитку.

– Символічним є те, що ми відкриваємо цю виставку саме у Львові, саме у День Соборності України, – відзначив начальник Національного військово-історичного музею України полковник Віктор Карпов. – Хотілося б поділитися з львів’янами та гостями вашого міста, які відвідують цей храм матеріальними свідченнями світового визнання української державності та соборності. Споконвічного прагнення нашого народу до єдності усіх земель. А також того, що Збройні Сили України готові до виконання своїх обов’язків – захисту суверенітету та цілісності нашої країни.

Зі слів офіцера, зібрання Національного військово-історичного музею України містять велику кількість унікальних експонатів, що стосуються історії війська та історії державності. Тому, розробляючи концепцію цієї виставки, працівники музею включили до неї матеріали та документи, що мають виняткове значення для долі українського народу. Це, зокрема, Акт проголошення незалежності України, перші накази та директиви військового відомства незалежної держави. Полковник Віктор Карпов відзначив, що виставка у Львові працюватиме упродовж двох місяців. Слова особливої вдячності він адресував настоятелеві храму святих апостолів Петра і Павла, керівнику Центру Військового Капеланства Курії Львівської архиєпархії УГКЦ отцю Степану Сусу.

– Музей і церква має багато спільного, – відзначив полковник Віктор Карпов. – Адже і духовні отці, і музейні працівники зберігають найкращі надбання нематеріальної культури нації – її пам’ять та духовні багатства.

Довідка.

Центральний музей Збройних сил України відкрито для відвідувачів у червні 1998 року. Музей розташований у Києві в будівлі Будинку офіцерів. 15 січня 2010 року відповідно Указу Президента України закладу надано статус національного та перемейновано у Національний військово-історичний музей України. Незмінним начальником НВІМУ з моменту його створення є полковник Віктор Карпов.

Національний військово-історичний музей України є засновником «Військово-історичного альманаху». В експозиції Національного військово-історичного музею України відображена велична історія військової діяльності на теренах України. Унікальні музейні предмети від кіммерійсько-скіфсько-сарматського періоду до теперішнього часу. До складу Національного військово-історичного музею України входять шість філій, які розташовані у Волинській. Івано-Франківській, Кіровоградській, Чернігівській областях та у Криму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ