Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

Китай консультує Німеччину щодо небезпечної інфекції

Пекінський інститут геноміки виступає консультантом Німеччини в питанні вирішення проблем розповсюдження кишкової інфекції. Про це повідомляє в четвер газета Известия.

"Кореспонденту Известий в кулуарах заходу (засідання німецьких федеральних і земельних міністрів) вдалося дізнатися, що німці вже звернулися до провідних зарубіжних фахівців за допомогою, але намагаються не афішувати ці контакти. Причина: не хочуть розписуватися перед бундесбюргерами у своїй безпорадності. Основний консультант - Пекінський інститут геноміки, який є найбільшим у світі центром з вивчення ДНК", - пише видання.

У Німеччині зафіксовано ще два випадки загибелі від гострої кишкової інфекції, повідомляє CNN. Таким чином, загальна кількість загиблих у ФРН досягла 24 осіб, ще один смертельний випадок зафіксовано в Швеції.

Спалах гострої кишкової інфекції виник в Німеччині на початку травня. Вдалося встановити, що епідемію викликав високопатогенний штам ентерогеморагічної кишкової палички (ЕГКП).

Джерело зараження ЕГКП поки не виявлено. Спочатку джерелом зараження визнали огірки з Іспанії, проте ця інформація не підтвердилася. Пізніше було висунуто припущення, що кишкова паличка містилася в сої, вирощеній на одній з німецьких ферм, однак і ця версія визнана неправдивою, повідомляє Кореспондент.

Через спалах кишкової інфекції європейські виробники сільгосппродукції, в першу чергу з Іспанії, зазнали багатомільйонних збитків. Деякі країни ввели заборону на імпорт свіжих овочів з Іспанії та Німеччини, а Росія з 2 червня заборонила ввезення овочів з усіх країн Євросоюзу. Крім того, різко знизився попит на овочі і в самій Європі.

Нагадаємо, 7 червня експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я попередив, що у німецьких епідеміологів залишився тиждень на пошуки джерела високопатогенної кишкової палички, що викликала масштабну епідемію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ