Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Китай висловив підтримку територіальній цілісності України – МЗС

Перший заступник Міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко прийняла Спеціального представника МЗС Китаю з питання реформи Ради Безпеки ООН Гао Юйшена. Під час зустрічі китайська сторона підтвердила незмінну підтримку Пекіном територіальної цілісності та суверенітету України.

Сторони обговорили питання двостороннього та багатостороннього співробітництва з акцентом на співпраці в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

З огляду на відзначення цього року 70-річчя Організації було висловлено спільне переконання в необхідності підвищення ефективності її діяльності, включаючи реформування Ради Безпеки ООН.

Н.Галібаренко наголосила, що наочним свідченням нагальності перебудови Ради Безпеки ООН є неспроможність цього органу вжити дієвих заходів з метою припинення агресії проти України з боку Російської Федерації, яка неприховано зловживає правом вето як один з постійних членів Ради.

Китайська сторона підтвердила незмінну підтримку Пекіном територіальної цілісності та суверенітету України. Спецпредставник МЗС Китаю також підтримав доцільність розширення представництва в Раді Безпеки з числа держав Східноєвропейського регіону. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ