Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Китайська делегація прибуде до Львова 24 лютого

Вперше за історію незалежності України у Львові відбудеться найвизначніша шахова подія – Матч за звання чемпіонки світу з шахів. За золоту шахову корону змагатимуться чинна чемпіонка світу, українка Марія Музичук, та претендентка, китаянка Хоу Іфань. Як розповіли сьогодні організатори Матчу, очікується, що китайська делегація прибуде до Львова вже 24 лютого, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«24 лютого китайська делегація має прилетіти до Львова. По кількості людей є певні норми ФІДЕ – це 4 людини, відповідно до контракту. Але в китайській делегації також є представники їхньої шахової федерації, які працюють у міністерстві, шахісти. Загалом прилітає близько 8 осіб. Багато є представників ФІДЕ. Загальна кількість представників, яких ми повинні прийняти, - це 32 особи. Українська делегація – це також 4 особи, але, звичайно, над підготовкою працює більше людей. Є офіційні рамки, але ми можемо за них виходити», - розповів Назар Фірман, виконавчий директор Львівської дирекції з підготовки та проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок.

Окрім відомих гросмейстерів та представників Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ), гостями також будуть відомі українці, які матимуть право першого ходу в партії.

На змаганні працюватимуть дві студії коментаторів – україномовна та англомовна. Підбір коментаторів вже завершився: ними стали львівські шахісти Михайло Олексієнко, Віта Криворучко, Неллі Алексанян, Марта Літинська та Адріан Михальчишин. При пошуку кандидатів на коментаторів було декілька вимог, серед головних – відмінне знання української та англійської мов, розуміння грати у шахи на професійному рівні та досвід участі у міжнародних шахових турнірах.

Довідка

Титул чемпіонки світу з шахів Марія Музичук здобула на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок у 2015 році. Хоу Іфань після перемоги на серії Гран-Прі 2013-2014, отримала право на участь в Матчі за звання чемпіонки світу.

Шахістки вже двічі зустрічались за шахівницею. Вперше у 2012 році на турнірі в Гібралтарі та вдруге під час Гран-Прі в Монако у 2015 році.

Згідно з рейтингом ФІДЕ на 1 лютого 2016 року Хоу Іфань займає перше місце (2673) серед жінок, а Марія Музичук (2554) розділяє четверте з Александрою Костенюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ