Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Лакейство перед можновладцями - давня традиція російської художньої інтелігенції"

Чим відрізняється Путін від Гітлера у виконання російський патріотичних діячів культури? Та нічим! Вже тисячі акторів, музикантів, поетів і письменників стали підписантами війни Росії проти України.

Про це йдеться у статті на Укрінформі.

У Донецьку, в районі аеропорту взяв участь у бою і стріляв по українських військовослужбовцях з великокаліберного кулемета російський актор Михайло Пореченков. Той самий, хто в телесеріалі «Ліквідація» грав нацистського резидента в післявоєнній  Одесі -  «Академіка».  МВС України порушило проти актора  кримінальну справу.

Журналісти зафільмували факт участі Пореченкова в бою. І  він стріляв не «у бік українських позицій», - як намагається потім виправдатися. Актор стріляв прицільно, намагаючись убити,  «влучити в ціль», випустив порядку восьми довгих черг із ствола кулемета,  40-60 набоїв.  «Академік» був одягнений в камуфляж, мав бронежилет, каску, на якій було написано «pressa». Відео бою за участю Пореченкова є в соціальних мережах і багаточисельних інтернет-сайтах.

Свій візит до України, в район бойових дій актор Пореченков пояснив тим, що він «приїхав підтримати тих, хто воює за Росію». За всіма правовими міжнародними нормами, дії Пореченкова кваліфікується як «тероризм». У бою його, між іншим,  супроводжували самопроголошені «лідери ДНР» і десятків зо два журналістів з російських ЗМІ.

Слід підкреслити, що війна реальна, а не кіношна з українцями - свідомий вибір Пореченкова.  Сподіватися, що актора «підставили», обдурили - з області дитячого лепету. Він не Мауглі, що виріс у лісі, і є активним учасником тієї самої гібридної війни проти України. Його публічність, популярність ллє воду на млин ненависті, фарсу, лицемірства. Бій Пореченкова проти українців - це  «похоронки», які принесуть листоноші в будинки громадян Росії.

Стрільба Пореченкова з кулемета - це злодійство,  жах для шанувальників колишнього актора, а сьогодні  російського терориста. Його так званий російський патріотизм за кольором коричневий, а за суттю «останній притулок» негідника.

Не лише в Україні засудили Пореченкова, але і в самій Росії. Голова спілки московських журналістів, редактор головної «жовтої» газети РФ Павло Гусєв заявив, що «якщо завтра або  післязавтра, не дай бог,  будуть убиті  або поранені наші  журналісти, хай  Пореченков знає, що їхня кров - на його руках  і що він не мав права брати в свої руки зброї».

Все тече, все міняється. Але як писав інший класик,  «змінюючись, спочиває». Вилизування інтимних місць лиходіям Кремля,  лакейство перед можновладцями - давня традиція російської художньої інтелігенції.

Раніше це були автори «Буревісника», «Молодої гвардії», «Я другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек», а сьогодні  депутат Говорухін, опозиціонер віри в Путіна Лимонів, «кіт Матроскін», Бабкіна, Боярський, Валерія. Весь список «підписантів» за «кримнаш» вже близько тисячі. - Діячі російської культури! А який співак Газманов! Йому вже близько 70 років! А він стрибає по сцені як козел і кричить: «Москва! Звенять колокола!». І чому не кричати. Життя вдалося! А співак всіх імперій Кобзон навіщо приїжджав до Донецька? Тому, що в Європу, в США його не пускають. Говорять - бандит, персона нон-грата для цивілізованих країн.

Підписанти в Росії були завжди, особливо за сталінської влади і навіть хрущовській «відлиги». Нещодавно погортав літературну збірку  «Метрополь», яку редагувал Віктор Єрофеєв. Хоча на дворі був 1977 рік, але Белу Ахмадуліну, Володимира Висоцького, Андрія Бітова,  Василя Аксьонова, Фазіля Іскандера ідеологічний бульдозер радянської влади вгнав в землю, відлучив від можливості публікуватися. Але головними гонителями були їх колеги - письменники і поети. «Ваш Метрополь - гівно, сміття, а не література», - кричав літературний генерал комуністів, письменник Георгій Марков. 

Безумовно, що вчинок актора Пореченкова цілком усвідомлений і свідчить про поголовну зраду російської інтелігенції, залученості діячів культури в путінські військові авантюри. Дуже соромно за них.

P.S.  Автор культового нацистського фільму «Тріумф волі» Лені Ріфеншталь писала  Адольфу Гітлеру: «З невимовною радістю і хвилюванням, сповнені гарячої подяки ми переживаємо, фюрер, найбільшу перемогу - Вашу і всієї Німеччині - введення німецьких військ до Парижа. Ви здійснюєте вчинки, небачені в історії людства. Слова безсилі висловити Вам відчуття, що переповнюють мене. Щиро Ваша, Лені Ріфеншталь».

Питається... чим відрізняється Путін від Гітлера у виконання російський патріотичних діячів культури? Та нічим! Вже тисячі акторів, музикантів, поетів і письменників стали підписантами війни Росії проти України.

Віктор Тимошенко, Москва

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ