Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ландшафтний парк «Знесіння» обнесуть капітальною огорожею

Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» має бути на одному рівні з найкращими паркамисвіту. Про це сьогодні, 25 січня, розповів його директор Руслан Гречаник.

«Це унікальний неповторний комплекс об’єктів природи, історії, архітектури, культури. Тому цей парк повинен бути на рівні із найкращими парками світу. Розроблена стратегія розвитку ландшафтного парку «Знесіння», - зазначив Руслан Гречаник.

Так, цього року заплановано встановити капітальну загорожу по периметру парку. Планується запровадити проведення історичних, флористичних та пізнавальних екскурсійних турів, концертів, фестивалів, конкурсів, виставок просто неба, презентацій, ярмарків, базарів, конференцій, семінарів тощо.

«Для цього готуємо проведення Всеукраїнського конкурсу творів садово-паркового мистецтва (скульптури, фонтани, бонсаї, топіар, вироби з лози тощо). Виступили з пропозицією перенесення стихійного ринку декоративних і плодових рослин з вул. Глибокої на територію навчально-інформаційного центру парку на вул. Довбуша, 24.

Готуємо проведення Першої Всеукраїнської науково-практичної конференції ландшафтних архітекторів, фахівців садово-паркового господарства, студентів, аспірантів, докторантів і професорсько-викладацького складу, 1 Міжнародної конференції фахівців ландшафтного дизайну», - розповів Руслан Гречаник.

Також заплановано облаштувати місця оздоровлення (пішохідні, велосипедні, кінні маршрути, бобслейні доріжки, гірськолижні траси, льодові катки, тири) та відпочинку (альтанки, джерела питної води) для мешканців і гостей міста. Організувати дендрарій з колекцією цінних деревних і чагарникових видів рослин, де всі охочі зможуть висадити «іменне» дерево.

Заплановано створити підрозділ по наданню послуг з ландшафтного дизайну та озеленення території. «Вже створено один проект (перехрестя вул. Опришківської і Кривоноса) – спонсор АТ «Галичфарм». Ще один проект готується – вул. Кривоноса», - зазначив Руслан Гречаник.

Цього року планують створити декоративний розсадник, цех з виготовлення паркових споруд, інформаційний сайт журналу та відкриту для загалу книгу благодійників (спонсорів) парку.

«Планку ми поставили високу, а чи втримаємо цю висоту – це буде вирішувати оцінка громади і керівництва після закінчення випробувального терміну, на який я прийнятий, тобто на 6 місяців», - уточнив Руслан Гречаник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ