Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ларрі Кінг отримав $ 225 тисяч з "каси ПР" за інтерв'ю з Азаровим, – Лещенко

Відомий американський журналіст Ларрі Кінготримував гроші з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, заявив народний депутат від БПП, колишній журналіст Сергій Лещенко.

"Гроші з тіньової каси "Партії регіонів" отримав, наприклад, Ларрі Кінг, відомий американський журналіст, який десятиліттями був ведучим програми CNN. Він отримав з тіньової каси "Партії регіонів" $ 225 тис.", - заявив Лещенко на прес-конференції в Києві вранці в п'ятницю, 19 серпня.

У свою чергу головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик зазначила, що гроші легендарним ведучим були отримані за те, що Кінг взяв інтерв'ю у Миколи Азарова у листопаді 2011 року, коли той обіймав посаду прем'єр-міністра.

Зазначимо, що слова Ларрі Кінга на самому початку інтерв'ю фактично підтверджують вищесказане: відомий телеведучий "дякує за те, що запросили" - це може свідчити про те, що ініціатива виходила від представників тодішньої української влади, а саме Партії регіонів.

Вже після того, як Кінг записав інтерв'ю з українським прем'єром, у коментарі вітчизняним журналістам він розхвалив Азарова, сказавши, що він міг би стати успішним американським політиком", і порівняв його з 39-м президентом США Джиммі Картером. Ще Кінг говорив, що Азаров прямий і чесний чоловік з чудовими знаннями світових справ, особливо в галузі економіки.

Відзначимо, напередодні в НАБУ (Національному антикорупційному бюро України) оприлюднили фотокопії 19 сторінок "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, які свідчать про те, що виділялися гроші на таку статтю витрат, як "Манафорт" (американець Пол Манафорт, нині керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа).

У той же час в НАБУ підкреслили, що наявність прізвища Манафорта у списках "не означає, що він дійсно отримав ці кошти", адже у графі одержувачів містяться підписи інших осіб.

Нагадаємо, 28 травня DT.UA повідомляло, що екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати "Партією регіонів" готівкових коштів ряду колишніх і нинішніх політиків та високопосадовців.

В інтерв'ю DT.UA Трепак розповів, що матеріали "чорної бухгалтерії" ПР дають можливість проаналізувати зв'язки представників нинішньої влади з попередниками і їх відносини безпосередньо під час протестів на Майдані.

Він висловив думку, що представники нинішньої влади досі не розірвали зв'язків зі своїми попередниками у зв'язку з "спільністю бізнесу і політичними проектами, в яких вони брали участь, або, навіть, засновниками яких вони були".

Крім того, за його словами, вищезгадані матеріали дозволяють глибше усвідомити роль силових структур у становленні та існуванні режиму Януковича".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ