Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лариса Федорів: „Облрада – це біржовий майданчик”

Львівська обласна рада перетворилась на біржовий майданчик по продажу і перепродажу ділянок у місті Львові та поза його межами. У цьому переконана депутат Львівської обласної ради, заступник голови фракції Української народної партії Лариса Федорів.
„Нам потрібно переглянути підхід до розгляду майнових питань. Не завжди продаж ділянки є вигіднішим, ніж оренда. На завтрашній сесії ми намагатимемось зняти ряд питань, які стосуються приватизації об’єктів комунальної власності”, – сказала Лариса Федорів.
За словами депутата, у Львівській облраді простежуються корупційні дії, коли голова комісії, який є власником приватного підприємства, приватизовує будинок у центральній частині міста і сам є посадовою особою, яка контролює процес приватизації.
„Голова комісії з питань комунального майна, який одночасно є власником ПП „Світлиця”, приватизовує будинок за адресою площа Ринок, 17. Контроль за приватизацією покладено на самого ж власника. Будинок побудований у 1574 році. Згідно із законом України, підписаним Президентом Віктором Ющенком 1 лютого 2005 року, забороняється приватизація пам’яток архітектури до моменту встановлення Верховною Радою повного переліку об’єктів пам’яток архітектури”, – зазначила депутат облради.
Водночас, у проекті рішення про приватизацію будинку, який знаходиться у спільній власності міської та обласної ради, ігнорується цей закон і йдеться про визнання його не чинним.
Нагадаємо, головою постійної комісії Львівської обласної ради з питань комунального майна є Юрій Моравецький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ