Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров поскаржився, що через санкції в РФ "впала довіра до долара"

Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що введення США нових санкцій проти росіян і російських компанії веде до різкого падіння довіри до доларової системи і самого долара.

Про це він заявив в п'ятницю, коментуючи включення в санкційні списки США в четвер 33 російських осіб і компаній, передає ТАСС.

За його словами, нові санкції не стали несподіванкою, оскільки в Росії вже "перестали чогось дивуватися".

При цьому відносно санкцій щодо компанії "Сухой", заводу в Комсомольську-на-Амурі, він назвав черговим проявом "нечесної конкуренції".

"В черговий раз ми все переконуємося, що доларова система повністю себе дискредитувала і довіра до долара падає дуже різко", - заявив Лавров.

Він додав, що Росія робить все необхідне, щоб не залежати від США, контролюючих доларову міжнародну фінансову систему.

"Ми вже робимо висновки з цієї ситуації, ми робимо все необхідне, щоб не залежати від тих країн, які так чинять щодо своїх міжнародних партнерів", - сказав представник МЗС РФ.

Раніше Сполучені Штати внесли до списку санкцій 33 громадян РФ і російські компанії, пов'язані зі сферою оборони і розвідкою РФ.

У МЗС РФ заявили, що США не вдасться диктувати Росії свої умови, а новими санкціями Вашингтон лише розхитує глобальну стабільність.

Напередодні президент США Дональд Трамп підписав указ, що дає додаткові інструменти для імплементації чинних проти Росії санкцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ