Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров звинуватив Турчинова в зриві мінських домовленостей

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав, що заяви секретаря Ради нацбезпеки України Олександра Турчинова про просування українських військ на схід країни говорять про небажання Києва виконувати ключові пункти мінських домовленостей. Про це повідомив Цензор.НЕТ із посиланням на ТАСС.

Раніше Турчинов розповів в інтерв'ю ВВС, що зараз головне завдання українських військових - "метр за метром, кілометр за кілометром, мінімізуючи втрати, просуватися на схід".

"Це далеко не перше висловлювання подібного роду. До пана Турчинова таку ж загрозливу, войовничу риторику регулярно застосовували і президент Порошенко, і Парубій, інші діячі. Це означає те, що українське керівництво не хоче виконувати мінські домовленості навіть в тій частині, яка стосується вирішення проблем безпеки. Саме проблеми безпеки формально Порошенко називає головною частиною мінських домовленостей і поки проблеми безпеки не будуть вирішені, відмовляється обговорювати політичний процес", - заявив Лавров.

"Заяви Турчинова означають те, що Київ відмовляється виконувати ту саму частину мінських домовленостей щодо питань безпеки, яку вважає пріоритетною і абсолютно невід'ємною для того, щоб все інше потім вирішувалося теж, - підкреслив Лавров. - Думаю, всім вже давно зрозуміло, що ця лінія взята керівництвом України свідомо, і означає вона також і те, що в Києві вважають за ніщо своїх європейських покровителів".

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ