Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛАЗ, «Інтермакет» та «Львівенерго» – лідери з «продукування» безробітних на Львівщині

2009 року ситуація на ринку праці Львівщини була доволі непростою. Кількість осіб, які перебували на обліку в службі зайнятості минулоріч, зменшилася на 17,9 тис. осіб порівняно з 2008 роком і становила 105,4 тис. Центри зайнятості оперували інформацією про наявність 39,5 тис. вакансій, що майже на 40 % менше ніж позаторік, – повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

 

Щодня задля пошуку роботи до центрів зайнятості області у середньому зверталося від 211 до 340 осіб. Найчастіше допомоги фахівців служби зайнятості щодо працевлаштування потребували: агенти (торговельні, рекламні, комерційні), адміністратори, архітектори, викладачі, вихователі, водії, гірники, економісти, експедитори, закрійники, інженери-програмісти, касири, комірники, комплектувальники,  контролери та ін.

 

Працедавці подали списки на вивільнення 27,3 тис. осіб, фактично ж скоротили 6,9 тис. (2008 року – 4,5 тис.). Серед них найбільше було працівників  львівських підприємств, зокрема, ТзОВ «Львівські автобусні заводи» (284 особи), ТзОВ «Торгова компанія «Інтермаркет» (220), СО «Львівенергосервіс» ВАТ «Львівенерго» (151) тощо.

 

На 1 січня 2010 року посередництва служби зайнятості потребували 26,3 тис. осіб. Серед пошуковців роботи переважали жінки (55,0%)  та  молодь віком до 35 років (45,7%). На одне вільне робоче місце у середньому претендували 22 особи.

 

За інформацією, що надійшла від підприємств Львівщини, наприкінці року неукомплектованими залишалися 1,2 тис. вакансій, з них майже половина для  представників робітничих професій.

 

Служба зайнятості, незважаючи на складні реалії, торік допомогла знайти місце праці 35,1 тис. краян. До участі в оплачуваних громадських роботах було залучено 7,6 тис. жителів Львівщини. Професійним навчанням охоплено 10,2 тис. безробітних, з них  понад 8 тис. осіб після здобуття актуальних на ринку праці професій працевлаштовано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ