Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛАЗ розрахувався з боргами за тепло автобусом. Його запустять на міський маршрут № 5

Борги за тепло, які накопичилися у трьох гуртожитках Львівського автобусного заводу, підприємство поверне продукцією. Сьогодні, 27 січня, завод передав ЛМКП «Львівтеплоенерго» автобус «ЛАЗ» класу А183 довжиною 12 метрів і пасажиромісткістю 100 чоловік.

 

За словами депутата Львівської міської ради і лідера громадського руху «Львів’яни передусім» Андрія Мисика, цей автобус курсуватиме на пільговому маршруті № 5, який мають намір продовжити до супермаркету «Бомба». Зараз автобуси цього маршруту їздять з Сихова до центру міста. «Це передусім перемогам мешканців, які побачать, що можна їздити за одну гривню і ще й возити пільговиків», – сказав він і додав, що саме таким він бачить справжній міський автобус. На противагу перевізникам, які незабаром можуть підняти ціну проїзду в маршрутках до 3 гривень.

 

Депутат повідомив, що вартість автобуса приблизно 1,5 млн грн, борг заводу за тепло – 1,2 млн грн.

 

Директор «Львівтеплоенерго» Ігор Іванів каже, що отримати оплату за спожите тепло живими грошима не було можливості. Відтак, підприємство погодилося взяти автобус. Потім його буде передано місту. «Ми є власністю міста, комунальним підприємством», – пояснив такий недешевий подарунок директор теплоенерго. Водночас він додав, що проситиме в міста збільшення статутного фонду підприємства на суму, еквівалентну вартості автобуса.

 

Директор ТзОВ «ЛАЗ» Ігор Малець додав, що йдеться про борги трьох гуртожитків підприємства, у яких проживає близько півтори тисячі мешканців. Лише третина з них є працівниками підприємства. А решта – звичайні львів’яни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ