Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛАЗівці пікетують Генконсульство Росії у Львові з вимогою вплинути на братів Чуркіних (ФОТО)

Сьогодні працівники Львівського автобусного заводу та ВО «Свобода» проводили пікет біля російського генконсульства у Львові. Вони вимагають від генконсульства вплинути на власників ЛАЗу братів Чуркіних, які є громадянами Російської Федерації, щоб вони не доводили завод до банкрутства.
За словами голови страйкового комітету Володимира Будзана, інженерно-технічному персоналу автобусного заводу заробітну плату не виплачують з квітня минулого року, а робітникам – з травня. Він також повідомив, що ЛАЗ звертався у Фонд держмайна України з вимогою перевірити діяльність керівництва заводу. «Виявилося, що у Фонді держмайна майже нічого не знали про часті зміни форми власності заводу, там зовсім не оперують інформацією про події на заводі. Слід зазначити, що працівники заводу, незважаючи на невиплату зарплат та невідповідні умови роботи, працюють. З квітня до кінця минулого року завод випустив 59 одиниць техніки, з грудня до сьогодні – ще 10. Найнижча ціна наших автобусів – 1 мільйон гривень, тому 7 мільйонів, які нам заборгували – це порівняно не такі великі кошти, щоб їх не могли виплатити», - зазначив Володимир Будзан.
ВО «Свобода» пікетує з ЛАЗівцями на їх прохання, оскільки, за словами Володимира Будзана, працівники заводу ще не організовували подібних пікетів, і їм потрібна в цьому допомога. «Ми погодилися взяти участь у пікетуванні, щоб консульство Російської Федерації не дозволило своїм громадянам штучно довести завод до банкротства. Ми будемо вимагати зустрічі з генконсулом Євгеном Гузєєвим, щоб донести до нього свою позицію і закликати російську сторону не бути байдужими», - повідомив голова ЛМО ВО «Свобода».
























Підготувала Наталія Кузьо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ