Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Легенди одеського лиману: до Дня Незалежності покажуть анімовані фільми про історію південної України
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

"Легенди одеського лиману": до Дня Незалежності покажуть анімовані фільми про історію південної України

До Дня Незалежності України Український інститут національної пам'яті представить перші серії анімаційного короткометражного серіалу “Легенди одеського лиману”. Про це інформує пресслужба УІНП.

Проєкт у казковій формі розповідатиме історію Коцюбіїва-Хаджибея-Одеси в розрізі різних епох. Автори проєкту в сучасній формі ознайомлять аудиторію зі справжньою історією південної України і руйнуватимуть стереотипи, що десятиліттями нав’язувалися нашим громадянам історичними пропагандистами.

Над серіалом працюють українсько-польський режисер Павло Майстренко та художниця-аніматорка Катерина Антоненко (Pivdeń Artbook). Ідею для анімаційного фільму сформулював і підготував керівник Південного міжрегіонального відділення Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк.

“Історії об'єднані спільним сюжетом, де головні герої втілюють в собі збірні образи різних верств населення, які протягом століть формували культурний колорит південної України: козаки та чумаки, кримськотатарські воїни та селяни, польські шляхтичі та німецькі колоністи. Пригоди головних героїв пов’язані з реальними історичними постатями, серед них: шляхетська родина Бучацьких-Язловецьких, які володіли землями сучасної Одещини в XV столітті, козацький полковник Семен Палій, відомий одеський грек Симон Аспоріді, родина видатного генерала Армії УНР, одесита Всеволода Змієнка та інші”, - розповів Сергій Гуцалюк.

УІНП в проєкті виступає не лише ідейним натхненником, але й здійснює експертну та організаційну підтримку. Впорядкував у сценарій ідеї фільму відомий одеський вчений-історик Володимир Полторак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ