Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лех Качинськи обговорить у Львові питання українських поховань у Польщі та питання транскордонного співробітництва

Під час візиту до Львова президент Польщі Лех Качинськи обговорить з українськими урядовцями низку питань, зокрема обговоренні візьмуть участь керівники Львівщини. „У нас на вечір запланована розмова під час якої ми піднімемо проблеми поховань українців у Польщі, Українського Дому в Перемишлі, транскордонного співробітництва та відкриття нових митних переходів а також організацію Інституту українсько-польського управління для адаптації польського бізнесу в Україні” — сказав голова ЛОДА Петро Олійник. Щодо прикордонорого співробітництва він зазначив, що немає матеріальних та фінансових проблем, є лише погана організація, як з українського, так і польського боку.

  Під час розмови з президентом Польщі будуть присутні віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, голова ЛОДА Петро Олійник, а також переможець виборів міського голови Львова Андрій Садовий.
Лех Качинський перебуватиме у Львові один день, його неофіційний візит присвячено урочистостям з нагоди 350-ї річниці обітниці короля Яна Казимира V, яку він дав у Львівському кафедральному соборі під час польсько-шведської війни, коли майже вся територія Польщі була окупована Швецією.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ