Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Лекцію Фаріон у львівському дитсадочку піддадуть експертизі

Матеріали стосовно ситуації в львівському дитячому садочку № , в якому побувала з лекцією про українські імена депутат Ірина Фаріон, передадуть для вивчення київським експертам. Про це Гал-інфо повідомив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, який учора, 18 березня, перебував з візитом у Львові.

 

За словами депутата, він зустрівся з прокурором області Олексієм Баганцем і обговорив випадок в дитячому садочку. «Олексій Баганець сказав, що щойно йому стали відомі ці факти,  він особисто дав доручення перевірити їх на предмет дотримання чинного законодавства. А згодом йому переслали листа, яким я звернувся до Генерального прокурора. Його (Баганця – Гал-інфо)позиція проста: якщо було порушення закону, винні повинні понести відповідальність. Однак, говорити про це можливо буде лише після результатів експертизи», – сказав він.

 

Депутат додав, що на експертизу матеріалів знадобиться два-три тижні.

 

Нагадаємо, що 19 лютого депутат Львівської обласної ради  Ірина Фаріон відвідала дитячий садочок №67, де розповіла дітям, як правильно творити форми від власних імен. Почувши від однієї дівчини, що її звуть Лізою, Ірина Фаріон заявила, що це ім’я від інфінітиву «лизати». Також «неправильною» формою депутат Львівської обласної ради  назвала ім’я Міша, котрий мав би бути Михайликом. 22 лютого народний депутат України Вадим Колесніченко звернувся до Генерального прокурора України з вимогою притягнути депутата Львівської обласної ради Фаріон Ірину Дмитрівну до кримінальної відповідальності.  Як повідомили в прес-службі В. Колесніченка, він вимагає притягнути Ірну Фаріон до відповідальності за порушення прав дитини і за статтею 161 Кримінального кодексу України "Порушення рівності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ