Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

«Леополіс» судиться з міською радою, а депутати про це нічого не знають

У Львові склалася тривожна ситуація із майном міста, яке міська влада свідомо віддає за безцінь без аукціонів. Про це сьогодні, 30 січня, під час прес-конференції повідомив голова постійної депутатської комісії комунального майна і власності Львівської міської ради, свободівець Роман Плахтій.

За його словами, яскравим прикладом безгосподарності з явними ознаками корупції є ситуація довкола будинків, які міськрада надала в оренду готелю «Леополіс».

Як нагадав Плахтій, 2008 року місто Львів надало готелю «Леополіс» в оренду 1 150 кв. м за адресою: м. Львів, вул. Шевська, 12, 14 та 16, а впродовж 2009-2011 рр. з дозволу виконавчого комітету у цих спорудах орендарі проводили масштабну реконструкцію.

«Враховуючи, що ця реконструкція старих будинків дуже витратна, місто надало готелю пільгу в оренді 1 грн. в рік. Ідучи на зустріч побажанням інвестора, депутати погодили викуп цих приміщень, але орендар прагне викупити не всі 2 500 кв. м, які утворилися після реконструкції, а тільки 1 150 кв. м. 25 січня 2013 року депутати дізналися про те, що готель «Леополіс» подав до Господарського суду Львова позовну заяву на міськраду щодо права приватизації 1 150 кв. м за адресою: м. Львів, вул. Шевська, 12, 14 та 16», – розповів Роман Плахтій.

Він заявив, що комісія та депутати Львівської міської ради не були поінформовані з боку юридичного управління про те, що має відбутися суд. Дізнавшись про це випадково, депутати домоглися того, аби суд було відкладено.

Роман Плахтій наголосив, що цей судовий процес триває досить давно, але чиновники нікого про його існування не поінформували.

«Виявляється, першу позовну заяву представники готелю «Леополіс» подали ще в травні 2012 року, але чиновники не повідомили ні депутатів, ні громадськість щодо існування судової тяганини. Для нас й досі залишається загадкою, чи управління комунального майна пояснювало інвестору про умову викупу всіх 2500 м. кв., чи відразу натякнуло про її необов’язковість та сприяння в суді. Ще у квітні 2010 року за постійні «прорахунки» у сфері комунального майна Шевченківський районний суд Львова визнав дії начальника управління комунальної власності ЛМР Євгена Климковича корупційними. Про що мова, якщо за мінімальними підрахунками, впродовж 2009-2012 років через бездіяльність та безгосподарність управління комунального майна Львова, яке має відверто корупційну складову, громада тільки на вулиці Шевській зазнала збитків на мільйони гривень», – повідомив Роман Плахтій.

Присутній на прес-конференції представник готелю «Леополіс» зазначив, що викуповувати те, що вони вже про інвестували, зробивши капітальний ремонт, не правильно.

Він наголосив, що одна із найзаможніших скандинавських родин Картвелів не має бажання псувати фінансову репутацію 12 поколінь, а тому готова шукати компроміси із депутатським корпусом.

Плахтій погодився і зазначив, що робити все треба згідно із законом, а не так, як раніше вони вже чули від представників «Леополісу»: «А хіба ви не знаєте? Ми вже домовились про все із Андрієм Івановичем (Садовим, - ред)».

Гал-інфо готове надати слово усім зацікавленим сторонам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ