Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Леся КІЧУРА: "5-та казкова збірка за два роки – це майже письменницький ювілей"!

Казкоісторії Лесі Кічури беруть свій початок із маленької мрії. Мрії видати власну збірку для своїх дітей. Авторка плекала це бажання у собі понад 15 років, аж поки врешті набралася сміливості та випустила у світ першу збірку із серії «Добрі мамині казки».

Книга розійшлася світом тиражем 6 000 до останнього примірника впродовж всього лишень півроку. Неймовірний успіх та щоразові прохання малечі про нові історії спонукали казкарку взятися за творення подальших казкопригод.

Так, після першої книги вийшли у світ: «Магія Різдва», «Мандри», «Улюблені казки» та врешті «Музей іграшок». Усі ці книги об’єднані загальною назвою серії «Добрі мамині казки».

Менше ніж за два роки наклад усіх її книг поновлювався по декілька разів, що свідчить про безмір читацької любові. А це в житті кожного письменника, погодьмося, головне!

Її впізнають як львівську казкову фею. Казки Лесі читають усюди: на теренах України та за кордоном. Герої авторки вже дісталися Іспанії, Італії, Великобританії, Франції, Ізраїлю, Німеччини, Польщі, Америки, Австралії та Нової Зеландії. Збірки Лесі Кічури замовляють для школярів українських недільних шкіл у Коннектикуті, Мадриді, Парижі.

У рамках проекту здійснено важливу соціальну місію – три збірки казок було видано шрифтом Брайля. Весь наклад книг безкоштовно передано до спеціалізованих закладів та бібліотек України.

Задля промоції власного соціально-книжкового проекту «Добрі мамині казки» авторка влаштовує творчі зустрічі для малечі у школах та бібліотеках.

Вже 6 вересня казкарка анонсує вихід своєї 5-ї збірки «Музей іграшок», яку активно почала анонсувати ще з літа.

На її сторінках розміщено неймовірну казку про медузу та динозаврів, а кожен малюк любить історії про цих неймовірних велетнів, які колись населяли нашу планету.

Центральною і найбільшою історією є оповідка про музей іграшок та всі пригоди, які трапляються щоночі, рівно після опівночі, коли всі мешканці оживають й починають веселитися.

Авторці хотілося додати цій збірці трішки паризького шарму, тож у ній присутня казка про двох чарівників у Парижі та чарівну книгу з таємницями, яку їм вдалося знайти, – вона давала змогу творити дива й розуміти мову тварин і птахів.

А ще, ну звісно ж, з любові до зимових свят на сторінках збірки неодмінно мали оселитися казки про новорічно-різдвяне диво. Отож зустрічайте та любіть казки: «Сани для Миколая», «Різдвяне бажання новорічної іграшки», «Снігова машина».

Загалом 72 сторінки нового, незвіданого казкового дива, понад 20 розмальовок, 24 кольорові ілюстрації від неперевершеної київської художниці Вікторії Дунаєвої. Авторка переконана, що сім фантастичних та дивовижних казкопригод не залишать байдужими жодного читача, ані маленького, ані дорослого.

До речі, як і минулого разу, перші примірники збірки полетять до українських шкіл при церквах у Парижі та Іспанії, а ще днями казкарка отримала приватне замовлення на десяток книг до американського штату Огайо.

Авторка з величезною вдячністю згадує увесь пройдений шлях за ці 2 роки й із захопленням зізнається, що її проект нарешті виріс до єдиного генерального партнера. Ним уже вкотре стала компанія «УАРНЕТ» в особі директора Ігоря Процикевича.

Світлини Олени Ляхович
Ілюстрації до книги "Музей іграшок" Вікторії Дунаєвої

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ