Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Левандівський міст у Львові обіцяють відремонтувати до кінця року

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив сьогодні рішення про надання функцій замовника управлінню капітального будівництва департаменту житлового господарства для ліквідації аварійної ситуації на Левандівському мості. Зараз міст знаходиться на балансі залізничної районної адміністрації. Кошти на його реконструкцію виділив уряд - 13 млн. гривень. Міська рада дофінансувала 300 тис. гривень. В п’ятницю в Києві відбудеться процедура затвердження єдиної компанії, яка займатиметься ремонтом мосту.

Ремонт мосту вже розпочався, проте у міській раді відмовляються називати компанію до її остаточного затвердження. За словами в. о. департаменту житлового господарства та інфраструктури Юрія Голеця, це потужна всеукраїнська компанія, яка зосередить усі свої ресурси для вчасного ремонту мосту.

Ремонтуватимуть міст поступово, частинами, оскільки він знаходиться над основною залізничною магістраллю міста. Відповідно доведеться перекривати залізницю - кожну частину на два тижні. Потяги тим часом рухатимуться по сусідніх магістралях.

Ремонт мають завершити до кінця року, а 12 грудня департамент житлового господарства має відзвітувати про реально використані кошти за термін від початку реконструкції.

Як сказав Юрій Голець, питання про будівництво нового моста навіть не розглядали, адже для цього довелося б повністю перекрити рух потягів через Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ