Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Лікар райлікарні на Тернопільщині вимагав 500 гривень за фальшиву довідку

Працівники Тернопільського обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали за хабарництво лікаря однієї з районних лікарень області. Медик вимагав гроші у майбутніх водіїв за фальшиві довідки про їхню здатність керувати транспортними засобами, – повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

 

В середині березня до лікаря звернувся місцевий житель з проханням видати йому та його знайомому такі медичні документи. Офіційно довідка коштує 85 гривень. Медик вирішив підзаробити на прохачах і запропонував кожному принести по 500 гривень. Пообіцяв за цю суму видати готовий документ без проходження  медогляду. 

 

Передача грошей відбулася у приміщенні медичного закладу. Нечесного лікаря оперативники затримали та вилучили переданих 1000 гривень хабара.

 

Стосовно завідуючого відділом медичного закладу прокуратурою району порушено кримінальну справу одразу за двома статтями КК України - ч. 2 статті 368 (одержання хабара) та ч. 1 статті 366 (службове підроблення). Триває розслідування. Правоохоронці встановлюють інші факти хабарництва з боку медичного працівника, адже в його кабінеті були виявлені  десятки медичних карток і сертифікатів про проходження наркологічних та психіатричних оглядів, декілька тисяч гривень. Додаткова перевірка допоможе встановити наскільки законно тут видавали медичні довідки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ