Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарі та хворі голодують на знак протесту проти реорганізації Львівської обласної лікарні відновного лікування

Лікарі Львівської обласної лікарні відновного лікування оголосили голодування на знак протесту проти ліквідації їхньої медустанови — повідомила «Гал-info» лікар лікарні відновного лікування Оксана Сидляр. За її словами, лікарі, санітари та навіть хворі цієї лікарні, одягнувши пов’язки, вийшли 22 січня до Львівської обласної ради, вимагаючи заборонити ліквідацію медичної установи.
Як пояснили медпрацівники, 15 листопада 2005 року з подачі депутата обласної ради, голови фракції «Нашої України» Олександра Лемішка депутати облради постановили реорганізувати Львівську обласну лікарню відновного лікування і приєднати її як відділення до госпіталю ім. Юрія Липи.
«Спочатку наша лікарня знаходилася на вул. Короленка, 8, однак кілька років тому там почали проводити капітальний ремонт і медустанову тимчасово перенести у смт. Брюховичі у приміщення санаторію-профілакторію «Сосновий Бір». Згодом же нам сказали, що приміщення на Короленка лікарні не повернуть, та ми отримаємо в дострокову оренду приміщення в Брюховичах, — зазначила Оксана Сидляр. — Як виявилося згодом, приміщення у Брюховичах, де знаходилася лікарня, продали і, щоб позбутися зайвих проблем з пошуками нового приміщення під лікарню, влада, очевидно, вирішила просто ліквідувати медустанову».
Як скаржаться медики, у госпіталі ім. Юрія Липи немає жодних умов для лікування хворих, які перебувають у Львівській обласній лікарні відновного лікування. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ