Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарі-інфекціоністи обговорили положення про кабінет „Довіра” та співпрацю центру СНІДу і кабінетів інфекційних захворювань із санепідслужбою

У Львові відбулися два семінари, організовані Головним управлінням охорони здоров’я ЛОДА та Львівським обласним центром з профілактики і боротьби зі СНІДом для лікарів-інфекціоністів, кабінетів інфекційних захворювань лікувально-профілактичних закладів міста та області. Обидва семінари були присвячені виконанню наказів МОЗ України „Про затвердження типового положення про кабінет „Довіра” та „Затвердження інструкцій про взаємодію та розмежування функцій установ і закладів санітарно-епідеміологічної служби та центрів з профілактики та боротьби зі СНІДом з питань запобігання поширенню ВІЛ – інфекції”. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ГУОЗ ЛОДА.

Зокрема, головний лікар Львівського обласного центру з профілактики і боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська наголосила на тому, що створення кабінетів „Довіри” є вкрай необхідним заходом, адже тільки на Львівщині станом на 01.07.2006 року на диспансерному обліку перебуває 778 ВІЛ-позитивних осіб (65,4% з них споживачі ін’єкційних наркотиків). За 8 місяців цього року діагноз ВІЛ – вперше встановлено 146 особам.
Державним бюджетом на 2007 рік передбачаються кошти на відкриття таких кабінетів.
Лікарі-інфекціоністи кабінетів інфекційних захворювань поліклінік обговорювали питання: як уникнути „подвійного” обліку ВІЛ-інфікованих. Часто людина, що звернулась для тестування на ВІЛ-інфекцію, не довіряючи поставленому діагнозу звертається для повторного обстеження в іншу установу. Таким чином по звітності одна ВІЛ-інфікована особа „проходить” декілька разів. Отже, щоб уникнути цього, необхідно налагодити тісну взаємодію фахівців центру СНІДу та кабінетів інфекційних захворювань із санепідслужбою та іншими дотичними до цієї проблеми організаціями.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ