Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лікарні Львівщини та Прикарпаття приєднуються до проекту «Телемедицина»

Розпочалася активна підготовка до запуску проекту «Телемедицина». Жителі Львівської та Івано-Франківської областей вже восени зможуть отримати консультації провідних лікарів України, не виїжджаючи зі свого міста, повідомив прес-секретар ПАТ «Західенерго» Андрій Римарук.

Мета проекту «Телемедицина» – зробити більш доступною високоспеціалізовану медичну допомогу для мешканців обласних центрів і пацієнтів, які приїжджають на консультацію до обласної лікарні з віддалених населених пунктів, а також підвищити якість надання медичної допомоги за рахунок поліпшення діагностики.

Сучасні телекомунікаційні технології крім дистанційної діагностики дають можливість документального передавання історій хвороб, широкого впровадження нових медичних технологій і методів, проведення медичних консиліумів, телеконференцій і телеманіпуляцій під час хірургічного втручання.

На початковому етапі до проекту приєдналася Львівська обласна Клінічна лікарня, Обласна клініка онкології, міська лікарня швидкої медичної допомоги та Бурштинська міська лікарня (Івано-Франківська область). Провідні лікарі клініки імені Святої Параскеви, де вже понад рік успішно працює «Телемедицина», показали своїм колегам усі переваги роботи сучасної діагностики. Основний акцент було зроблено на роботі магнітно-резонансної томографії серця і молочної залози.

«Цей унікальний проект врятує безліч людських життів і підвищить якість медичного обслуговування. Нашим пацієнтам не треба буде витрачати дорогоцінний час на поїздку в різні регіони країни, аби отримати консультацію професійного лікаря. Одночасно і ми отримуємо можливість спілкуватися з провідними українськими та міжнародними фахівцями, переймаючи безцінний досвід лікування важких захворювань. Я дуже вдячний компанії ДТЕК, яка фінансує проект в Бурштині, за турботу про здоров'я мешканців міста», – говорить лікар-кардіолог Бурштинської міської лікарні Тарас Сопільняк.

«Участь нашої компанії в проекті «Телемедицина» відбувається в межах Декларації соціального партнерства ДТЕК, одним з пріоритетів якої є охорона здоров'я в регіонах присутності підприємств, з якими ми тісно співпрацюємо. Ми зацікавлені в тому, щоб співробітники «Західенерго» та члени їхніх родин мали можливість отримувати якісну медичну допомогу», – говорить менеджер зі сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

Проект «Телемедицина» передбачає створення внутрішньої комп'ютерної мережі між відділами лікарні, що кардинально оптимізує їхню роботу і підвищить якість медичного обслуговування. Одночасно передбачено створення електронної медичної картки, яка дозволить оперативно проводити обстеження і в найкоротші терміни встановлювати діагноз.

Цей проект реалізується завдяки фінансуванню ДТЕК, МТС і Фонду «Розвиток України» під патронатом Міністерства охорони здоров'я України. «Телемедицина» вже об'єднує Донецьку та Ужгородську обласні лікарні, Республіканську лікарню АР Крим, МОЗ України, Державний центр телемедицини та НІССХ імені Амосова. А вже восени до них приєднаються клініки Львівського та Івано-Франківського регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ