Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лікарям швидкої допомоги бракує 10 млн. грн на зарплати

На виплату заробітної платні лікарям швидкої допомоги у бюджеті Львівщини бракує 10 мільйонів гривень. Про це в коментарі Гал-інфо розповів Богдан Чечотка, керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«Зараз у нас є дефіцит заробітної плати – понад 10 млн грн. Тому були змушені вживати заходи щодо економії: зменшили надбавки, що призвело до обурення.  Ми почали уже вирішувати проблему з заборгованістю. В обласному бюджеті планується виділити кошти в сумі 3,5 млн грн на зарплати. Також ми очікуємо на субвенцію з Міністерства охорони здоров’я, що дасть змогу вирішити проблему з заробітною платнею», - зазначив Богдан Чечотка.

Він також зазначив, що лікарі швидкої медичної допомоги підіймають проблему оновлення санітарного транспорту та покращення умов праці. «Оновлення санітарних автомобілів потребує значних коштів. З цим складно, втім будемо намагатись закласти таку статтю витрат в бюджет наступного року», - розповів Богдан Чечотка.

Нагадаємо, 8 вересня, працівники швидкої медичної допомоги пікетували Львівську обласну державну адміністрацію - через неналежне фінансування.

За словами пікетувальників, вони обурені невідповідними зарплатами та високим навантаженням на бригади швидкої медичної допомоги.

"Згідно з вимогами на кожних десять тисяч жителів повинна бути одна бригада швидкої. Ми обслуговуємо Львів, прилеглі села. В тому числі, нині збільшилось навантаження через наплив студентів та значну кількість туристів. Норми навантаження на одну бригаду швидкої передбачені законом не дотримані", - зазначали пікетувальники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ