Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Лікування обпеченого хлопчика зі Львівщини, якого доправили до Бостонської клініки, є досить важким

На сьогоднішні стан обпеченого хлопчика зі Сколівського району ліпший, ніж був, буквально тиждень тому. Це дає нам надію, що Андрійко буде врятований, – повідомив сьогодні, 2 березня, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Ми маємо, практично, щоденний зв'язок із Бостонською клінікою, говоримо із тими лікарями, які безпосередньо його лікують, я не маю права озвучувати всі перипетії цього процесу, лише скажу, що лікування є доволі важким, стан пацієнта весь цей період був вкрай важким. Було два епізоди дуже критичних, але три останніх дні дають нам надію», – додав Володимир Зуб. Отож, за його словами, стан пацієнта стабілізувався, і критичні моменти, які ставили під сумнів позитивний ефект лікування, вже позаду. «Стабілізовані всі життєво-важливі показники. Вчора було проведено оперативне втручання на тих ділянках, де пересаджена штучна шкіра. Вже вирощений значний клапоть шкіри природній, тобто зі шкіри самого пацієнта, але умов для пересадки поки що нема», – зазначив Володимир Зуб.

Він пояснив, що шкіру поки що не пересаджують тому, що стан Андрійка все ж таки важкий. До того ж, пошкоджена поверхня його тіла ще не зовсім готова для пересадку власної шкіри, вирощеної в штучних умовах.

Нагадаємо, 4 лютого сталася пожежа у селі Долинівка Сколівського району, в якій одразу загинуло двоє осіб - мати і бабуся.Троє дітей та дідусь з важкими опіками були госпіталізовані. Втім, через сильні ураження дідусь та двоє дітей померли. Хлопчика Андрійка, 11 років, вдалося транспортувати до Бостона в клініку, яка повністю взяла на себе витрати на його лікування. Переліт хлопчика оплатили за спонсорські кошти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ