Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лісгоспи Львівщини отримали техніки майже на 30 млн грн

У 2015-му році лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства закупили нову лісозаготівельну техніку на суму 29 млн 168 тис гривень. Державні лісництва поповнились 19-ма новими лісозаготівельними "машинами", 16-ма одиницями деревообробного обладнання та бензиномоторним інструментом. Про це розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Серед новинок, які вперше з’явились у лісгоспах області – нові лісовозні автомобілі з гідроманіпуляторами. Зокрема, модель українського лісовозного автомобіля КРАЗ, придбана ДП "Бродівське лісове господарство" вартістю майже 2 мільйони гривень та білоруський лісовоз МАЗ для ДП "Славське лісове господарство", який коштує понад 2,2 мільйони гривень, - зазначив Анатолій Дейнека. - Ці автомобілі добре зарекомендувала себе у роботі. Тому впевнено можу сказати, що майбутнє – за новою лісовозною технікою".

Він додав, що цьогоріч за власні кошти лісогосподарські підприємства також закупили 7 вантажних автомобілів, 8 тракторів, 2 екскаватори, 2 лісовозних машини МЛВ-11М з гідроманіпуляторами та 16 одиниць деревообробного обладнання. Значно обновився й бензиномоторний інструмент для заготівлі лісу та догляду за ним. Так упродовж 2015-го придбано 103 бензопили, 22 кущорізи та 6 електропил. Окрім цього, для механізації навантаження лісопродукції лісгоспи закупили 5 гідроманіпуляторів, а також 5 трелювальних лебідок "Тайфун" для важкодоступних місць у лісі.

"Лідерами, які найбільше витратили коштів на придбання нової техніки та обладнання, стали Славський, Бродівський, Сколівський та Золочівський лісгоспи", - підсумував Анатолій Дейнека.

До слова, вже 2016-му році державні підприємства лісового господарства області планують придбати техніки та обладнання на 43 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ