Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лісівники збираються засадити лісом ще 4 тисячі гектарів землі

«У Львівській області на сьогодні обліковано понад 4 тисячі гектарів землі, які не використовуються, і, відповідно до проектів консервування земель, вони підлягають залісненню. Однак не завжди місцеві органи самоврядування хочуть передавати землі для створення на них лісів. Тому голова Львівської обласної адміністрації підписав розпорядження, в якому наголошується на важливості передачі земель під лісові засадження», - зауважив під час прес-конференції начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.
Він наголосив, що не має значення, у яку форму власності передавати такі землі, головне, щоб на них засадили ліс. «Таким способом можна організувати інститут приватної власності на ліси. Однак, я проти передання у приватну власність тих земель, які перебувають у державній власності. Слід зазначити, що для запровадження інституту приватної власності на ліси потрібно внести також відповідні зміни до Земельного кодексу», - зазначив Анатолій Дейнека.
Крім того, в області за останні 10 років сформувалася частина земель, які не використовуються у сільському господарстві, і ліс там самозасіявся. Однак у статутному фонді ці землі числяться як сільськогосподарські. Анатолій Дейнека вважає за доцільне провести інвентаризацію таких земель та перевести їх у категорію лісів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ