Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лісогосподарські підприємства Львівщини до свят реалізували майже 17 тис. ялинок

Лісівники Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства підвели підсумки своєї передноворічної роботи. Протягом ялинкової кампанії 2012-2013 років лісогосподарськими підприємствами реалізовано 16,9 тис. новорічних ялинок при плані 15,8 тис. штук. До реалізації було запропоновано новорічні ялинки породи сосна та ялина (смерека). В той же час вирубка ялиці білої на новорічні ялинки на території області і надалі заборонена. Про це повідомив сайт Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Заготівля новорічних ялинок проводилась на спеціально створених плантаціях, а також при проведенні рубок догляду в молодняках, розчистки сінокосів, ліній електропередач та продуктопроводів.

Другий рік поспіль реалізація новорічних ялинок в лісогосподарських підприємствах здійснювалась із спеціальними бірками, які містять інформацію про походження новорічних ялинок.

Всі бажаючі могли отримати в управлінні та лісогосподарських підприємствах інформацію про можливість придбання та ціну новорічних ялинок зателефонувавши на "гарячу" телефонну лінію.

Для реалізації новорічних ялинок в області було облаштовано 76 торгівельних майданчиків, зокрема 23 в м. Львові.

На виконання спільного наказу Львівським ОУЛМГ, Держекоінспекцією та правоохоронними органами проведено ряд заходів з недопущення незаконної заготівлі та торгівлі новорічними ялинками. В кожному районі області було створено спеціальні бригади з перевірки законності заготівлі та реалізації новорічних ялинок в лісах та селах області.

Вжиті протягом ялинкової кампанії заходи дали певні результати. Протягом ялинкової кампанії було проведено 210 рейдів, під час яких вилучено 308 новорічних ялинок, що в п’ять раз менше за попередню ялинкову кампанію. До адміністративної відповідальності притягнуто 83 лісопорушники, на яких накладено штрафні санкції понад 23 тис. грн.

Загалом ялинкова кампанія на Львівщині пройшла організовано. Вжитими заходами вдалось запобігти фактам масового незаконного вирубування новорічних ялинок та забезпечити наших мешканців новорічними красунями і тим самим принести їм радість свята та хороший настрій в новому 2013 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ