Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ліси Львівщини сертифіковано за міжнародними стандартами

Ліси Львівської області сертифіковано за системою FSC. Повідомив „Гал-info” заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства Ярослав Целень. „Це вперше в Україні сертифікували ліси за міжнародними стандартами. Окрім нашої області, це було зроблено у Закарпатській та Житомирській. FSC – це оцінка того, як ведеться лісове господарство. До того ж, це не одноразова акція, а постійний моніторинг”, – розповів Ярослав Целень.
Сертифікація відбувалася у два етапи і коштувала близько 40 тисяч доларів США. „Це незалежна гарантія для клієнтів-покупців, посередників та інвесторів щодо контролю за якістю лісової продукції, що дасть змогу вийти на європейські ринки. Адже їм не потрібна дешева крадена продукція, їх цікавить власний імідж”, – пояснив Ярослав Целень. За його словами, міжнародні експерти досить позитивно оцінили лісове господарство Львівщини, проте висунули низку зауважень. Це, зокрема, низький рівень поінформованості населення про діяльність державних лісогосподарських підприємств, недостатній рівень консультацій з громадськими, екологічними організаціями, недостатнє врахування природоохоронних аспектів при плануванні лісогосподарської діяльності, сміття в лісі, відсутність на картах відомостей про поширення рідкісних видів рослин, відсутність переліку на підприємствах офіційно дозволених хімічних засобів щодо їх застосування та інші. За три роки, коли відбудеться наступний візит міжнародних експертів, ці недоліки має бути ліквідовано.
FSC – міжнародна неприбуткова організація, створена для того, щоб забезпечити реально незалежну, визнану в світі, схеми відслідковування походження лісоматеріалів та лісопродукції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ